5 tips voor het kopen van een scooterslot

 

  1. Koop een goedgekeurd slot met minimaal 3 sterren. Op de markt zijn er genoeg sloten die je voor een tientje kan kopen maar voor een paar tientjes meer heb je een goed slot. Zelfs als je geen diefstalverzekering hebt afgesloten is de investering van een paar tientjes meer de moeite waard.
  2. Kijk naar de velg van jouw scooter. Heeft de velg veel ruimte tussen de spaken: SUPER. Elke ketting gaat daar wel doorheen. Maar meestal is er weinig ruimte. Mocht er sprake zijn van heel weinig ruimte zoek dan een ketting met een smalle ketting zoals de Oxford of Tonyon sloten leveren. Desnoods kan je voor een beugelslot gaan.
  3. Hoe lang moet de ketting zijn? Wil je jouw scooter aan paal vast kunnen leggen dan is een lengte van 120cm minimaal maar eigenlijk is dan 150cm de betere. Neem je een langere ketting zoals 180 cm dan heb je natuurlijk meer spelingsruimte maar vergeet niet dat 180cm veel ruimte onder je buddy inneemt. Daarnaast zijn 180cm kettingsloten best wel zwaar.
  4. Schijfremsloten en stuursloten krijgen over meestal geen ART keuring. De remschijf van een scooter heeft meestal geen grote gaten waardoor de pin van het slot niet heel dik kan zijn. Deze sloten moet je zien als extra vertraging voor dieven of als gemak: bijvoorbeeld als je snel een winkel ingaat is een stuurslot snel vast te zetten.
  5. Informeer of het sleutelgat afgesloten kan worden zodat vuiligheid minder kans heeft om stroef te worden. Bij het stroef worden van een slot is er een grote kans dat de sleutel in het slot afbreekt waarbij vaak het slot weggegooid kan worden.