Waar let je op wanneer je een auto huurt?

Zelf de bestemming van je vakantie verkennen. Alles op je eigen wijze en zo enige plaatsen ontdekken. Dat is wat een huurauto tijdens je vakantie kan bieden.

Je kunt een auto huren voor de duur van heel de vakantie, maar je kan ook enkele dagen uitkiezen. Dat komt van pas wanneer je een bepaalde stad wilt bezoeken, maar op andere dagen gewoon wilt geniet van de zon aan het strand. Het is praktisch een auto te huren voor de hele tijd dat je ergens verblijft. Wanneer je aankomt, staat je auto al klaar, en kun je zo naar de bestemming van je vakantie. Ook wanneer je slechts een auto huurt voor een paar dagen, kun je er veel gemak aan hebben. En tips kun je aan de reisbegeleider vragen. Hij of zij kunnen je wel raad geven over bezienswaardigheden en wijzen op handige routes om met de auto te verkennen.

Wat moet ik in de gaten houden

 1. Lees de algemene voorwaarden
  Het is belangrijk dat je de voorwaarden van de autoverhuur kent. Je moet weten wat wel of niet verzekerd is zodat je niet voor voldongen feiten komt te staan.
 2. Kredietkaart
  Je moet een kredietkaart hebben om een auto te huren. Je creditcard is je waarborg, en daarom moet de creditcard van de chauffeur zijn.
 3. Je hebt toch wel je rijbewijs!
  Natuurlijk heb je dat, maar veel mensen vergeten het wel eens. Zeker als je het vliegtuig neemt, wil je het wel eens thuislaten. Paspoort, tickets en vouchers lijken voldoende, maar om met de auto te rijden heb je een liefst internationaal erkend rijbewijs nodig.
 4. Is de auto wel goed in orde?
  Alvorens te vertrekken op vakantie, doe je er goed aan na te kijken of je auto geen gebreken vertoont. Bij schade moet de verhuurder onmiddellijk verwittigd worden, en de gebreken moeten op papier gezet worden voor je met de auto vertrekt.
 5. Ga op reis met de juiste auto
  Ga je lange bergritten maken, of heb je enkel een stadswagentje voor boodschappen nodig? Kijk goed na welke auto je nodig hebt voor de vakantie. Hoeveel passagiers neem je mee? Met een groot gezin heb je een auto nodig waar meer dan 4 of 5 personen in passen!

Heb je al eerder een auto gehuurd? Was dat een positieve of negatieve ervaring? Wat zou je anderen aanraden?
Geef hierna je commentaar!

Waar op letten bij een autovakantie

De vakantie komt er weer aan. Omwille van de economische toestand, gebruiken we daar weer terug de auto voor. Maar dan zijn er andere dingen waarop we moeten letten: de kosten voor de betalende autowegen, de benzine of diesel en hoe dat allemaal heet in vreemde talen. Wie mobiel internet gebruikt, moet ook rekeningen houden met telefoon en internetkostenin het buitenland. We nemen alleen mee wat we nodig hebben, maar hebben we dan wel alles bij? Hoe moeten we een auto inladen? En hoe zit het met de caravan?

Betalen voor de snelweg

Wie door Frankrijk rijdt, gebruikt best de tolbadge. Wanneer je dit kleine apparaatje in de auto hebt, kun je snel de Franse tolhokjes voorbij en hoef je niet aan te schuiven. Je kan er ook mee terecht bij ongeveer 250 parkeerterreinen en -garages waar de tolbadge een betaalmiddel is.

Autobahnvignetten en milieusticker

In Oostenrijk en Zwitserland wordt een ander systeem gebruikt. Hier heb je een Autobahnvignet nodig om over de snelweg te mogen rijden. En in Duitsland bestaan in sommige steden milieustickers die je op je voorruit moet hebben. Het zijn allemaal regeltjes waar je op voorhand van op de hoogte moet zijn. En soms is het ook gewoon beter om zulke dingen op voorhand in huis te halen.

Verkeersinformatie

Verkeersinformatie: je kunt niet zonder. Je wilt weten waar er zich files zullen vormen en hoe de toestand nu is. Wegenwerken en toeristisch verkeer zorgen altijd wel voor files. Ook al is er in het eengemaakt Europa veel hetzelfde, verkeersregels kunnen wel eens verschillen van land tot land. De Europese Commissie heeft er nu een app voor voorzien.

Met de auto in de bergen

In de bergen is het altijd oppassen. Je wilt heelhuids aankomen. De banden zullen te lijden hebben, en de motor zal overwerken! Hou hier rekening mee, en neem voldoende pauze om te recupereren.

Heelhuids aankomen

Moet je lang reizen, dan moet je goed uitgerust zijn. Kinderen vervelen zich vlug en moeten bezig gehouden worden. Een airco kan wonderen doen bij warm weer. Pauzes zijn belangrijk. In Duitsland vind je rustplaatsen die uitgeprobeerd werden door de ADAC. De bevindingen werden online gezet, en iedereen kan ze raadplegen. Zoals altijd bespaart een goede voorbereiding u veel werk. Kijk de auto na voor u vertrekt. Zo hebt u de beste kans om goed aan te komen, en met een gerust hart van uw welverdiende vakantie te genieten.

 

Autovakantie Frankrijk

Hoewel het praktisch is om een georganiseerde reis te boeken, omdat je dan helemaal niks zelf hoeft te regelen, blijft het gewoon erg leuk om met de auto op vakantie te gaan. Frankrijk blijft een populair vakantieland dat zich uitstekend loont om met de auto te verkennen. Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je met de auto op vakantie gaat in Frankrijk.

De Franse verkeersregels

Frankrijk is een Europees land, en de meeste verkeersregels zijn gelukkig dezelfde als in Nederland. Toch zijn er een paar dingen waar je moet op letten omdat ze gewoon heel erg anders zijn dan bij ons. De Fransen houden heel erg veel van wijn. Of het hier mee te maken heeft, weten we natuurlijk niet, maar sedert enige tijd is het in Frankrijk verplicht om een alcoholtestkit in de auto te hebben. Deze verplichting geldt vanaf het moment dat je met de auto de Franse grens overrijdt. In Nederland hebben vele winkels daarmee rekening gehouden en zijn deze testkits ook verkrijgbaar. Los daarvan kun je ze in iedere Franse supermarkt kopen. Testkit gekocht? Laat de vakantie in Frankrijk beginnen!

De payage!

Nog iets typisch Frans waar je mee rekening moet houden voor je op autovakantie in Frankrijk gaat. Vele autosnelwegen zijn er betalend. Daar moet je wel op letten voor je een route uitstippelt. De meeste toeristen die kiezen voor een autovakantie maken in Frankrijk gebruik van binnenwegen. Daar zie je ook meer van Frankrijk, en zul je volgens ons ook meer genieten van het echte Franse vakantiegevoel!

Tips voor een autovakantie in Frankrijk

Azurenkust

De côte D’Azur blijft natuurlijk een topper. Je kunt er genieten van een verblijf in een luxecamping met meerdere zwembaden. Hier kun je echt genieten voor bijna geen geld! Een echte aanrader dus. Sommige campings maken gebruik van een professioneel animatieteam, zodat je je geen seconde hoeft te vervelen.

Provence

Dit is een andere populaire vakantiebestemming in Frankrijk waar je met de auto naartoe kunt. Ook hier vind je meerdere gezellige campings waar gezinnen met kinderen meer dan welkom zijn. Je kunt er kiezen tussen luxecaravans, appartementen of vakantiewoningen. Dit is een vaak bosrijke omgeving waar je kunt kiezen tussen bos en zee.

Languedoc

Ook dit is een mooie streek in het zuiden van Frankrijk en een goede bestemming voor een autovakantie. De campings in de streek richten zich op gezinnen met kinderen, en je hebt er de keuze tussen stacaravans, bungalows of appartementen.

Mogelijkheden genoeg voor een autovakantie in Frankrijk!

Top 5 Zomerbanden voor de auto

Ook in de zomer zijn autobanden belangrijk. We hebben het vaak over winterbanden omwille van het slechte weer in de winter, maar we mogen niet uit het oog verliezen dat zomerbanden even belangrijk zijn dan winterbanden. Zeker wanneer we zorgeloos op vakantie willen vertrekken. We zijn allemaal vertrouwd met de grote merken van banden. Maar wat zijn nu echt de beste zomerbanden voor de auto?

Onze top 5 Zomerbanden voor de Auto

Alhoewel topmerken het altijd goed doen, zijn er ook andere merken waar je altijd op kunt rekenen! Laat je verrassen door onze top 5!

 • De Sailun Atrezzo ZSR

Van deze band had je misschien nog niet gehoord. Toch kwam deze als eerste uit de test. Daar is een goede reden voor: Sailun is een vrij jong Chinees merk dat toch al een stevige reputatie opgebouwd heeft. Deze banden blinken uit door stevigheid en kwaliteit in combinatie met een lage prijs. Daarom is het geen worden dat ze van de consument een welverdiende 4.27 op 5 krijgen.

 • Michelin Energy MXV4 Plus

Michelin is en blijft een topmerk. Daarom blijft het ook zo hoog in de ranking staan. Van alle bandenfabrikanten heeft Michelin de meeste prijzen bij de constructeurs gehaald. Racepiloten blijven op dit merk vertrouwen, dus waarom zou je dat ook niet doen? Deze band scoort op bijna alle punten en biedt een goede prijs – kwaliteit verhouding. Van de tevreden kopers kreeg hij alvast een goede 4.24 op 5.

 • General Tire Altimax Sport

Ook dit is een goed voorbeeld van een relatief nieuwe naam die meteen een goed rapport krijgt. Het merk General Tire valt positief op door een uitstekende wegligging. Dit is een Amerikaans merk met een ruim assortiment dat oog heeft voor technologische hoogstandjes. Alleen op sneeuw doet deze band het niet goed, maar dat is ook geen vereiste voor een zomerband. Van tevreden klanten kreeg hij 4.21 op 5. Hier doe je een goede koop aan!

 • Dunlop Sport BluResponse

Dunlop blijft een klassiek bandenmerk, dus het is geen wonder dat het in de top 5 van zomerbanden staat. Dit is een vertrouwde Britse fabrikant, en een absolute blijver. Deze zomerband scoort 4.20 op 5. Hier kun je op vertrouwen!

 • Goodyear Efficient Grip Performance
Ook dit merk is een klassieker en een kampioen voor wat betreft een goede wegligging. Ook bij een natte ondergrond blijft deze zomerband zijn werk doen. En dit is belangrijk, want ook in de zomer kan het regenen. Met 4.18 op 5 is dit een uiterst betrouwbare band. Ook deze band wordt van harte aanbevolen!