Autovakantie Frankrijk

Hoewel het praktisch is om een georganiseerde reis te boeken, omdat je dan helemaal niks zelf hoeft te regelen, blijft het gewoon erg leuk om met de auto op vakantie te gaan. Frankrijk blijft een populair vakantieland dat zich uitstekend loont om met de auto te verkennen. Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je met de auto op vakantie gaat in Frankrijk.

De Franse verkeersregels

Frankrijk is een Europees land, en de meeste verkeersregels zijn gelukkig dezelfde als in Nederland. Toch zijn er een paar dingen waar je moet op letten omdat ze gewoon heel erg anders zijn dan bij ons. De Fransen houden heel erg veel van wijn. Of het hier mee te maken heeft, weten we natuurlijk niet, maar sedert enige tijd is het in Frankrijk verplicht om een alcoholtestkit in de auto te hebben. Deze verplichting geldt vanaf het moment dat je met de auto de Franse grens overrijdt. In Nederland hebben vele winkels daarmee rekening gehouden en zijn deze testkits ook verkrijgbaar. Los daarvan kun je ze in iedere Franse supermarkt kopen. Testkit gekocht? Laat de vakantie in Frankrijk beginnen!

De payage!

Nog iets typisch Frans waar je mee rekening moet houden voor je op autovakantie in Frankrijk gaat. Vele autosnelwegen zijn er betalend. Daar moet je wel op letten voor je een route uitstippelt. De meeste toeristen die kiezen voor een autovakantie maken in Frankrijk gebruik van binnenwegen. Daar zie je ook meer van Frankrijk, en zul je volgens ons ook meer genieten van het echte Franse vakantiegevoel!

Tips voor een autovakantie in Frankrijk

Azurenkust

De côte D’Azur blijft natuurlijk een topper. Je kunt er genieten van een verblijf in een luxecamping met meerdere zwembaden. Hier kun je echt genieten voor bijna geen geld! Een echte aanrader dus. Sommige campings maken gebruik van een professioneel animatieteam, zodat je je geen seconde hoeft te vervelen.

Provence

Dit is een andere populaire vakantiebestemming in Frankrijk waar je met de auto naartoe kunt. Ook hier vind je meerdere gezellige campings waar gezinnen met kinderen meer dan welkom zijn. Je kunt er kiezen tussen luxecaravans, appartementen of vakantiewoningen. Dit is een vaak bosrijke omgeving waar je kunt kiezen tussen bos en zee.

Languedoc

Ook dit is een mooie streek in het zuiden van Frankrijk en een goede bestemming voor een autovakantie. De campings in de streek richten zich op gezinnen met kinderen, en je hebt er de keuze tussen stacaravans, bungalows of appartementen.

Mogelijkheden genoeg voor een autovakantie in Frankrijk!