Top 5 zomerbanden voor de motor

Bij een motor is het net zoals bij een auto belangrijk dat volgens het seizoen het bandentype aangepast wordt. Dit komt niet alleen je rijcomfort, maar ook je veiligheid en de baanvastheid van je motor ten goede. Maar wat zijn nu de beste zomerbanden voor een motor? In de bestaande literatuur over zomerbanden worden zomerbanden voor auto’s oververtegenwoordigd. Hoe zit dat nu met zomerbanden voor de motor. Een top 5 kan wellicht meer helderheid brengen.

Zomerbanden voor de motor, niet zo eenvoudig

Zomerbanden voor de motor aanbrengen is even belangrijk als autobanden wisselen voor de zomer bij een auto. Toch is omtrent banden wisselen bij motoren weinig informatie te vinden, terwijl het toch gaat over een belangrijk aspect van veilig motorrijden.

Een Duits magazine voor auto- en motorsport besteedde er enige tijd geleden wel aandacht aan, maar was zo sluw om de bespreking van de resultaten niet zomaar online te zetten. Gelukkig was het mogelijk om de top 5 te reconstrueren aan de hand van verkoopscijfers en beoordelingen van tevreden klanten zodat we er hier een overzicht van kunnen geven.

Onze top 5 zomerbanden voor de motor

 • Continental ContiTrailAttack

Dit is de topper onder de zomerbanden voor motoren. Met een gemiddelde waardering van 4,2 sterren op 5 en een prijs van 76 euro per band is dit werkelijk een topper.

 

 • Michelin Anakee 2

Michelin is en blijft een topmerk. Deze stevige en gunstig geprijsde band doet het keurmerk Michelin alle eer aan, en kreeg van onze gebruikers een welverdiende quotering van 4,1 sterren op 5. Met 93 euro is dit een betaalbare band.

 

 • Metzeler Tourance Next

Metzeler is en blijft een gerespecteerd bandenmerk voor motoren en scooters. We kunnen er niet naast kijken. Deze band krijgt niet voor niets 4 sterren op 5 van de gemiddelde motorrijder die deze band kocht. Met een prijs van 111 euro is het de duurste band uit de top 5. Je krijgt wel waar voor je geld!

 

 • Metzeler Tourance

Dit is een topmerk dat gespecialiseerd is in banden voor motoren. Dat een zomerband van Metzeler in deze top 5 terechtkomt is dan ook geen wonder. Onze klanten vonden dit ook en gaven deze band 3,8 sterren op 5. Met 101 euro is deze band al een beetje duurder.

 

 • Bridgestone BW 502
  Alweer een zeer bekend merk van motorbanden. Deze band kreeg een verdiende quotering van 3,3 sterren op 5. Met een prijs van 98 euro is dit een goede prijs-kwaliteitverhouding.

 

 

Top 5 Zomerbanden voor de auto

Ook in de zomer zijn autobanden belangrijk. We hebben het vaak over winterbanden omwille van het slechte weer in de winter, maar we mogen niet uit het oog verliezen dat zomerbanden even belangrijk zijn dan winterbanden. Zeker wanneer we zorgeloos op vakantie willen vertrekken. We zijn allemaal vertrouwd met de grote merken van banden. Maar wat zijn nu echt de beste zomerbanden voor de auto?

Onze top 5 Zomerbanden voor de Auto

Alhoewel topmerken het altijd goed doen, zijn er ook andere merken waar je altijd op kunt rekenen! Laat je verrassen door onze top 5!

 • De Sailun Atrezzo ZSR

Van deze band had je misschien nog niet gehoord. Toch kwam deze als eerste uit de test. Daar is een goede reden voor: Sailun is een vrij jong Chinees merk dat toch al een stevige reputatie opgebouwd heeft. Deze banden blinken uit door stevigheid en kwaliteit in combinatie met een lage prijs. Daarom is het geen worden dat ze van de consument een welverdiende 4.27 op 5 krijgen.

 • Michelin Energy MXV4 Plus

Michelin is en blijft een topmerk. Daarom blijft het ook zo hoog in de ranking staan. Van alle bandenfabrikanten heeft Michelin de meeste prijzen bij de constructeurs gehaald. Racepiloten blijven op dit merk vertrouwen, dus waarom zou je dat ook niet doen? Deze band scoort op bijna alle punten en biedt een goede prijs – kwaliteit verhouding. Van de tevreden kopers kreeg hij alvast een goede 4.24 op 5.

 • General Tire Altimax Sport

Ook dit is een goed voorbeeld van een relatief nieuwe naam die meteen een goed rapport krijgt. Het merk General Tire valt positief op door een uitstekende wegligging. Dit is een Amerikaans merk met een ruim assortiment dat oog heeft voor technologische hoogstandjes. Alleen op sneeuw doet deze band het niet goed, maar dat is ook geen vereiste voor een zomerband. Van tevreden klanten kreeg hij 4.21 op 5. Hier doe je een goede koop aan!

 • Dunlop Sport BluResponse

Dunlop blijft een klassiek bandenmerk, dus het is geen wonder dat het in de top 5 van zomerbanden staat. Dit is een vertrouwde Britse fabrikant, en een absolute blijver. Deze zomerband scoort 4.20 op 5. Hier kun je op vertrouwen!

 • Goodyear Efficient Grip Performance
Ook dit merk is een klassieker en een kampioen voor wat betreft een goede wegligging. Ook bij een natte ondergrond blijft deze zomerband zijn werk doen. En dit is belangrijk, want ook in de zomer kan het regenen. Met 4.18 op 5 is dit een uiterst betrouwbare band. Ook deze band wordt van harte aanbevolen!

Winterbanden voor je scooter

Wij waren eerst sceptisch…. winterband in Nederland… op een scooter? Maar bij auto’s werden winterbanden populairder en in navolging daarvan verkochten wij 4 jaar geleden onze eerste winterbanden. En de feedback van onze klanten was zeer positief. Eerst was het even wennen met de nieuwe structuur van de band maar na wat kilometers gereden te hebben was iedereen goed te spreken over het verschil tussen winter – en zomerband.

Wat is dat verschil dan?

Nou… meer grip in winterse omstandigheden. Meer grip is meer veiligheid. Sterker nog zonder grip glijdt je scooter onder je vandaan. De extra grip die een winterband brengt ten opzichte van een zomerband komt door een andere samenstelling van het rubber en een dieper en ander profiel. Door te kiezen voor een ‘zachtere’ samenstelling van het rubber blijft deze soepeler bij lage temperaturen waardoor de grip hoger blijft. Door het profiel aan te passen met onder andere diepere ‘geulen’ kan water, modder of sneeuw beter verwerkt worden en houdt de band contact met de grond.

En wat is het verschil in prijs dan?

Was er voor ons 4 jaar geleden nog maar 1 merk met een scooter winterband op de markt tegenwoordig zijn het er een stuk of 5. Over het algemeen monteren wij Sava of Michelin. Om een vergelijk te maken heb ik 2 populaire maten naast elkaar gezet.

Zomerband
Michelin City Grip 120/70-12 € 56.99
Sava MC20 3.5-10 € 34.99

Winterband
Michelin City Grip Winter 120/70-12 € 62.95
Sava Winscoot 3.5-10 € 49.99

Zoals je ziet zijn winterbanden tussen de 5 en 10 euro per band duurder. En dan te bedenken dat je misschien prima banden onder jouw scooter hebt zitten, dus het is ook nog eens extra uitgave. Een Michelin City Grip 120/70-12 inclusief montage komt al snel op € 90,- per band.

Maar je krijgt er wel een veiligheid mee terug. Het is niet voor niets dat in Duitsland winterbanden verplicht zijn in het winterseizoen. Als scooterrijder wil je niet vallen, naast de pijn is er ook nog de schade en eventueel gemis van vervoer. En winterbanden kunnen dat meer grip geven waardoor je onder een gevaarlijke situatie niet onderuit gaat.

Top 10 winterbanden voor je scooter

 

Winterbanden zijn belangrijk. We weten dat winterbanden gewoon een must zijn voor auto’s, en bij scooters is het niet anders. Omdat een scooter een tweewielig voertuig is, is de wegligging in de winter zo mogelijk nog belangrijker dan bij een auto. Winterbanden horen dus zeker bij het winterklaar maken van een scooter.

Maar voor welke merken kun je het beste kiezen? Zijn de vertrouwde merken van autobanden ook aanwezig in het gamma voor scooters? Of kies je beter voor merken die speciaal voor de scooter ontworpen zijn? Er zijn vele merken die winterbanden voor scooters fabriceren. We zetten er zoals beloofd een tiental op een rij.

 • Kenda:

Dit merk van winterbanden voor scooters staat aan de top als het op de prijs/ kwaliteitverhouding aankomt. De prijs van dit merk is zeer gunstig en je krijgt er veel kwaliteit voor terug. Het profiel is heel diep en rendeert al vanaf een buitentemperatuur van 7°C.

 • Anlas,

Het merk Anlas produceert winterbanden van hoge kwaliteit voor scooters. Deze winterbanden bewijzen hun degelijkheid in weersomstandigheden waarbij veel modder en sneeuw te pas komen. De prijs is ietsje minder gunstig dan deze van Kenda.

 • IRC

Ook dit bandenmerk is gespecialiseerd in winterbanden voor scooters. Het merk richt zich speciaal op scooters die gebruik maken van de lameltechniek. Dit merk biedt nog een goede prijs/ kwaliteitsverhouding, maar wordt al iets duurder dan de vorig merken.

 • Sava

Dit is een merk dat gespecialiseerd is in winterbanden voor zowel scooters als auto’s. De scooterbanden van dit merk onderscheiden zich door hun erg lage prijs die heel aanlokkelijk lijkt in verhouding tot de andere merken.

 • Vee

Vee is een Thaïs merk van scooterbanden. Thailand is een scooterland bij uitstek, dus het mag geen wonder zijn dat hier scooterbanden geproduceerd worden. Deze winterbanden vallen in de goedkope prijsklasse, maar zijn toch iets duurder dan andere merken.

 • Heidenau

Heidenau is een bekend merk voor scooterbanden. De winterbanden van dit merk bieden u zeker kwaliteit: deze winterbanden behoren tot de top en de prijs blijft betaalbaar, hoewel niet goedkoop.

 • Michelin

Michelin is waarschijnlijk het meest klassieke merk uit de lijst. Dit merk is wereldbekend. Ook als winterband voor scooters is dit merk zeer geschikt. Deze banden zijn kwaliteitsvol en betaalbaar.

 • Schwalbe

Dit merk van winterbanden voor scooters bevindt zich in de iets hogere prijsklasse. Maar u krijgt waar voor uw geld. Aan veiligheid mag een prijskaartje hangen!

 • Metzeler

Metzeler winterbanden voor scooters bieden u topkwaliteit. Hier hangt wel een prijskaartje aan dat voor sommigen misschien net iets te veel van het goede is. Voor de prijs van een winterband, kunt u er van een ander merk 3 tot 4 kopen.

 • Deestone

Deestone is een budgetmerk dat winterbanden voor scooters levert die voldoende veiligheid bieden om je veilig op de weg te voelen. Het is het goedkoopste merk en een aanrader voor wie weinig te besteden heeft.