Fietsvakantie Frankrijk

De tour de France spreekt wellicht tot de verbeelding van iedere wielerliefhebber. Frankrijk is een geliefd vakantieland, dus waarom zou je de twee niet aan elkaar koppelen en kiezen voor een fietsvakantie in Frankrijk?
Natuurlijk is niet iedereen een Quintana, een Contador, of een Wiggins, maar ook zonder doorgedreven training en talent, valt er in Frankrijk voor de fietstoerist heel wat te beleven. Voor wie de prachtige natuur op een trage manier wil ontdekken, is de fiets het uitgelezen vervoermiddel. Laten we eens nader bekijken waar je in Frankrijk allemaal naartoe kunt gaan.

Topbestemmingen voor een fietsvakantie in Frankrijk

Auvergne

Dit wordt vaak het echte Frankrijk genoemd. Dit is een rustige streek waar niet zoveel mensen wonen, en dus bij uitstek een streek om tot rust te komen. Tijdens je trips kun je overnachten op campings die geschikt zijn voor fietsers. Voor een fietsreis van 8 dagen betaal je ongeveer 295 euro per persoon.

Bourgogne

Dit is de wijnstreek langs de Loire. Ideaal voor wie van wijn houdt en van prachtige kastelen waar de Loirestreek zo bekend voor is. De fietspaden in deze streek zorgen ervoor dat je ook kinderen kunt laten meefietsen. Ook hier kun je voor de overnachtingen terecht in plaatselijke campings die aangepast zijn aan de noden van fietsers en gezinnen met kinderen.

Haut-Marne

Deze streek is vooral bekend omwille van de champagne die er gebrouwen wordt. Zo krijgt je fietsvakantie in Frankrijk meteen al een feestelijk tintje. Hier vind je pure klasse. Overnachten doe je hier niet in een tent maar in een chambre d’hôte. Uiteraard zijn fietsen en kinderen hier welkom. Vaak word je hier ontvangen door Nederlanders, dus kennis van de Franse taal is geen vereiste om hier te komen genieten!

Normandië

Normandië is geschikt als vakantiebestemming met de fiets voor zij die het liever een beetje dichter bij huis houden. Dit is een historische streek, met als hoogtepunt Rouen, bekend om de kerktorens en de kathedraal. Je kunt hier kiezen voor een fietstocht langs de vele abdijen en kiezen voor een overnachting op hotel. Hier kun je je lekker laten verwennen, en genieten van het landschap terwijl je aan het fietsen bent!

Vogezen

Ben je sportief aangelegd? Dan is mountainbiken in de Vogezen misschien de perfecte Franse fietsvakantie voor jou! Fietsen door een bergachtige streek is wellicht een hele uitdaging, maar tijdens deze fietsvakantie in Frankrijk, krijg je hiervoor heel wat mooie bezienswaardigheden terug! Overnachten doe je hier in een tot gastenverblijf omgebouwde boerderij.

Top 5 Elektrische Fietsen

Elektrische fietsen zijn helemaal in. Of je nu jong bent of oud, we kunnen ons voorstellen dat velen onder jullie nieuwsgierig zijn naar de elektrische fiets. Wat is het juist, hoe werkt het en hoe kies je nu een elektrische fiets uit. Een elektrische fiets is dus een fiets met een hulpmotortje. Je hoeft of kunt zelf nog wat bijtrappen en je wordt er minder moe van. Maar wat is nu de beste?

De test van de Telegraaf

Het dagblad de Telegraaf test ieder jaar 25 elektrische fietsen voor u uit. De mensen van deze krant gaan hierbij zorgvuldig tewerk. De 25 e-bikes worden ondermeer onderverdeeld in drie prijsklassen. Iedere prijsklasse heeft zijn eigen winnaar. Om onze top 5 samen te stellen zijn we dan ook te rade gegaan bij de resultaten van deze populaire test voor elektrische fietsen. Uiteraard hebben wij de drie winnaars van de drie categorieën in onze top 5 opgenomen, aangevuld met twee e-bikes uit een van de twee hoogste prijsklassen

De klasse vanaf 2500 euro:

Dit zijn de elektrische fietsen met het hoogste prijskaartje. Of het nu toeval is of niet, de meeste e-bikes met vijf sterren vallen ook in deze hoogste prijsklasse. Voor dit soort van fietsen lijkt dus wel te gelden dat de duurste ook de beste is. Laten we de modellen eens van dichterbij bekijken.

  • Gazelle Ultimate T2i Hybrid M € 3299,-

Dat de winnaar van de competitie een Gazelle fiets is, hoeft niemand te verbazen. Gazelle is en blijft een topmerk onder de Nederlandse fietsen. Gazelle is er maar wat trots op dat deze fiets de wedstrijd gewonnen heeft, en vermeldt het ook op zijn site. Maar wat kan u verwachten van deze fiets? U krijgt in ieder geval al 10 versnellingen van Shimano! De motor is van Bosch en dan weet u meteen dat u klasse in huis haalt!

  • Cannondale Mavaro € 3199,-

Ook dit is een bekende fietsenconstructeur. Ook hier werd een Bosch motor gebruikt, en deze fiets valt op door zijn licht gewicht. Dit is een geslaagde combinatie van een lichtgewicht sportfiets met het technisch vernuft van Bosch.

De klasse tot 2500 euro:

  • Kalkhoff Pro Connect Impuls 9 € 2099,-

Dit is een elektrisch hybride fiets. De motor van 250 watt brengt u tot 185 km ver. Hier kunt u mee voor de dag komen. Bij dit merk krijgt u waar voor uw geld!

  • Dutch ID City € 2399,-

Dit is een elektrische fiets die bedoeld is om in de stad mee te rijden. Hij ziet er robuust uit, en met een motor van Shimano werd voor kwaliteit gekozen. De krachtige accu mag er zijn en doorstaat de vergelijking met de concurrentie. Jammer genoeg is deze fiets net iets duurder dan zijn voorganger. Oh ja, dit is een damesmodel.

De klasse tot 2000 euro:

E-Bikez Spark One  €  1499,-

Ook dit merk is er trots op een van de beste elektrische fietsen te leveren. Met deze fiets krijgt alweer waar voor uw geld. Deze fiets is technisch heel sterk. Jammer komt u er wat minder ver mee dan de nummers 1 t.e.m. 4: met 75 tot 150 km is hier de accu wat minder sterk!