Fietsvakantie Frankrijk

De tour de France spreekt wellicht tot de verbeelding van iedere wielerliefhebber. Frankrijk is een geliefd vakantieland, dus waarom zou je de twee niet aan elkaar koppelen en kiezen voor een fietsvakantie in Frankrijk?
Natuurlijk is niet iedereen een Quintana, een Contador, of een Wiggins, maar ook zonder doorgedreven training en talent, valt er in Frankrijk voor de fietstoerist heel wat te beleven. Voor wie de prachtige natuur op een trage manier wil ontdekken, is de fiets het uitgelezen vervoermiddel. Laten we eens nader bekijken waar je in Frankrijk allemaal naartoe kunt gaan.

Topbestemmingen voor een fietsvakantie in Frankrijk

Auvergne

Dit wordt vaak het echte Frankrijk genoemd. Dit is een rustige streek waar niet zoveel mensen wonen, en dus bij uitstek een streek om tot rust te komen. Tijdens je trips kun je overnachten op campings die geschikt zijn voor fietsers. Voor een fietsreis van 8 dagen betaal je ongeveer 295 euro per persoon.

Bourgogne

Dit is de wijnstreek langs de Loire. Ideaal voor wie van wijn houdt en van prachtige kastelen waar de Loirestreek zo bekend voor is. De fietspaden in deze streek zorgen ervoor dat je ook kinderen kunt laten meefietsen. Ook hier kun je voor de overnachtingen terecht in plaatselijke campings die aangepast zijn aan de noden van fietsers en gezinnen met kinderen.

Haut-Marne

Deze streek is vooral bekend omwille van de champagne die er gebrouwen wordt. Zo krijgt je fietsvakantie in Frankrijk meteen al een feestelijk tintje. Hier vind je pure klasse. Overnachten doe je hier niet in een tent maar in een chambre d’hôte. Uiteraard zijn fietsen en kinderen hier welkom. Vaak word je hier ontvangen door Nederlanders, dus kennis van de Franse taal is geen vereiste om hier te komen genieten!

Normandië

Normandië is geschikt als vakantiebestemming met de fiets voor zij die het liever een beetje dichter bij huis houden. Dit is een historische streek, met als hoogtepunt Rouen, bekend om de kerktorens en de kathedraal. Je kunt hier kiezen voor een fietstocht langs de vele abdijen en kiezen voor een overnachting op hotel. Hier kun je je lekker laten verwennen, en genieten van het landschap terwijl je aan het fietsen bent!

Vogezen

Ben je sportief aangelegd? Dan is mountainbiken in de Vogezen misschien de perfecte Franse fietsvakantie voor jou! Fietsen door een bergachtige streek is wellicht een hele uitdaging, maar tijdens deze fietsvakantie in Frankrijk, krijg je hiervoor heel wat mooie bezienswaardigheden terug! Overnachten doe je hier in een tot gastenverblijf omgebouwde boerderij.