Motorvakantie Frankrijk

Frankrijk is en blijft een populair vakantieland. We hoeven je niet te vertellen dat wie met de motor op vakantie gaat, hier nog veel meer van zal genieten van zijn vrijheid. Daarom is een motorvakantie in Frankrijk altijd een aanrader. Het is dan ook geen wonder dat een aantal touroperators zich gespecialiseerd hebben in motorvakanties in Frankrijk.

Sommige regio’s zijn beter geschikt om met de motor rond te trekken dan andere, daarom geven we je hier graag een overzicht van waar je in Frankrijk het best terecht kunt voor een motorvakantie. We kunnen je alvast vertellen dat er voor elk wat wils te vinden is: of je nu van de bergen houdt of van de zee, je kunt er altijd op vakantie met de motor.

Alpen

De Alpen zijn natuurlijk een klassieke vakantiebestemming. Maar met de motor? Dat moeten we eens van naderbij bekijken. De Alpen spreken tot ieders verbeelding. De grote bergen die we allemaal kennen vanuit de Tour De France, kunnen nu ook met de motor bedwongen worden. Afhankelijk van het reisbureau dat je contacteert, heb je de keuze uit diverse routes tussen de 200 en de 350 km

Cévennen

Dit is de streek van het Centraal Massief en de Gorges. Hier vind je vooral routes met veel bochten die we vooral willen aanraden aan de meer ervaren motorrijder. Wie het niet zo op bergen bekeken heeft, kan vanaf dit centraal gelegen stuk Frankrijk ook nog het zuiden bereikt worden. Wat dacht je van een trip naar Nimes of de Camargue?

Ardèche

Dit is de perfecte regio voor wie houdt van tourtrips langs heuvels en bossen. Zo vier je vakantie met de motor in Frankrijk! Tussendoor is het wel oppassen voor de haarspeldbochten. Dit is een zeer afwisselende streek: je vindt er zowel gorges als vergezichten.

Pyreneeën

Behalve bergen vind je in de Pyreneeën ook het land van de katharen. Deze religieuze orde ontstond in de 13de eeuw, en in de Languedoc die zich trouwens ook in de Pyreneeën bevindt, lag het thuisland van de katharen. Wie interesse heeft voor geschiedenis en kastelen, kan hier interessante tourtrips met de motor maken.

Corsica

Wat dacht je er van om Corsica met de motor te doorkruisen? Het eiland is net groot genoeg om met de motor op een week te doorkruisen. Zo kun je het helemaal leren kennen, en het is een prima idee voor een motorvakantie in een afgelegen deel van Frankrijk.

De Provence

De Provence is een bekende maar zeer diverse streek in het zuiden van Frankrijk. Uiteraard heb je al van de Mont Ventoux gehoord, maar je kunt ook steden zoals Arles of Avignon bezoeken. Keuze genoeg voor een motorvakantie in Frankrijk.