Scooter huren in Nederland – Waar?

Waar kun je in Nederland een scooter huren?

Het lijkt eenvoudig: een scooter huren. Toch is het niet zo evident om in Nederland in iedere plaats of gemeente een scooter te huren. In toeristische centra zoals Amsterdam of Maastricht, of in een badplaats aan de kust, maak je veel meer kans om een scooter te kunnen huren dan in een willekeurige plaats in het binnenland.

Website voor scooterverhuur

Wanneer je totaal geen idee hebt, waar je een scooter zou kunnen huren, dan kun je terecht op deze website  waar je 40 adressen voor scooterverhuur vindt in Nederland. Wie op zoek is naar een landelijk netwerk voor scooterverhuur, vindt zeker zijn of haar gading op http://www.Huur-een-scooter.nl/ Deze site gaat verder dan het geven dan links naar scooterverhuurbedrijven, waarna je nadien zelf nog moet nakijken welke voorwaarden gehanteerd worden. http://www.huur-een-scooter.nl/ is handig omdat het om een landelijk netwerk gaat voor het huren van een scooter in Nederland, waarbij een uniforme dagprijs gehanteerd wordt van 25 euro. Op die manier weet je direct waar je aan toe bent, en wat je van een scooter huren in Nederland kunt verwachten.

De handigste website

Dit is volgens ons de handigste website om een scooter te huren in Nederland. Er wordt niet alleen een vaste dagprijs gehanteerd, maar je kunt ook gebruik maken van een landelijk netwerk dat de diensten aanbiedt van professionele dealers. Er wordt een dagprijs gehanteerd van 25 euro waarbij het aantal afgelegd kilometers onbeperkt is. Wat helemaal gemakkelijk is, is de haal en brengservice. Dat wil zeggen dat je zelfs de deur niet uitmoet om de scooter op te halen. Hij wordt namelijk aan de deur gebracht en opgehaald. Verder moet je je geen zorgen maken of de scooter wel in goede staat is. De scooters van de bedrijven die samenwerken met het landelijke netwerk zijn gegarandeerd in goede staat omdat gewerkt wordt met nieuwe scooters.

Nadeel

http://www.huur-een-scooter.nl/ lijkt een heel handige website. Toch konden we een voordeel bespeuren dat meteen ook een nadeel inhoudt. Alle scooters die via de website verhuurd worden, hebben een maximum snelheid van 25 km/ uur. Dat houdt in dat iedereen vanaf 16 jaar ermee mag rijden en dat je geen helm nodig hebt om een scooter te huren. Tegelijkertijd botsen we hier meteen op de beperking van de verhuurdienst: je kunt niet sneller rijden dan 25 km per uur. Verder merken we op dat de site vraagt dat je over een rijbewijs beschikt, terwijl dit voor een scooter met een maximumsnelheid van 25 km per uur in Nederland niet nodig is.