Top 10 caravancampings in Frankrijk

 

De caravan blijft voor de Nederlander een van de favoriete manieren om op vakantie te gaan. Wie houdt er nu niet van dat gevoel van vrijheid en blijheid?

Toch is de plaats waar je je caravan parkeert om van je vakantie te genieten van groot belang. Ieder land biedt op dat vlak andere mogelijkheden. Laten we vandaag eens een kijkje nemen in Frankrijk!

Frankrijk het land van de talloze caravanmogelijkheden

De tijden van de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw, toen je je caravan gewoon langs de kant van de weg kon laten staan, zonder bekeurd te worden, is al lang voorbij. Het mag misschien wel een tijd van vrijheid, blijheid geweest zijn, maar vaak was toen de kans om overvallen te worden in het zuiden van Europa veel groter. Het is dan ook geen wonder dat caravancampings de afgelopen decennia een grote opmars kenden.

Wat zijn nu de beste caravanparkings in Frankrijk?

Momenteel zijn er talloze caravanparkings in Frankrijk. Laten we zeggen dat er in iedere regio of departement wel tientallen te vinden zijn. Hoe vind je dan de beste zowel qua comfort, veiligheid als prijs kwaliteit verhouding? Wanneer we een kijkje nemen op de ellenlange lijsten van caravanparkings in Frankrijk, dan is het onmogelijk om in een oogopslag te zeggen welke de beste is.

De Top 10 caravancampings in Frankrijk

Hoewel er op het eerste zicht dus geen doorkomen aan lijkt te zijn, kun je op FranceLoc.nl wel een top 10 van de beste caravancampings in Frankrijk vinden. Om deze op te stellen, werd gebruik gemaakt van een puntensysteem op basis van de beoordelingen door honderden gebruikers. Wanneer we de resultaten van het puntensysteem volgen komen we tot de volgende rangschikking.

 

  • Camping Paris Roussillon (Pyrenées Orientales) 8,9/10
  • Camping côte Fermeille Port la nouvelle (Languedoc Roussillon)  8,7/10
  • Les hauts de Ratebout (Dordogne) 8,6/10
  • Camping les Bousigues les Barcares (Languedoc Roussillon) 8,5/10
  • Forges (Vendée) 8,5/10
  • Les Plantas (Ardèche) 8,4/10
  • Camping La Bastide (Nîmes, Languedoc Roussillon) 8,4/10
  • Les Fumades (Cévennes) 8,3/10
  • Kervel (Finistère) 7,1/10
  • Camping Fredland Tournan en Brie (Ile de France – Seine et Marne) (6,7/10)

Waarde van de top 10

Welke waarde heeft de top 10 van de beste caravancampings in Frankrijk? De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat de waarde van zulk een rangschikking zeer relatief is. Ook vind je hier alle regio’s door elkaar. We kunnen ons voorstellen dat iemand die in Finistère op vakantie wil, weinig boodschap heeft aan het goede cijfer van een camping in de Pyreneeën. Daarom doe je er goed aan om ook campings binnen dezelfde regio met elkaar te vergelijken.