Top 10 winterbanden voor je scooter

 

Winterbanden zijn belangrijk. We weten dat winterbanden gewoon een must zijn voor auto’s, en bij scooters is het niet anders. Omdat een scooter een tweewielig voertuig is, is de wegligging in de winter zo mogelijk nog belangrijker dan bij een auto. Winterbanden horen dus zeker bij het winterklaar maken van een scooter.

Maar voor welke merken kun je het beste kiezen? Zijn de vertrouwde merken van autobanden ook aanwezig in het gamma voor scooters? Of kies je beter voor merken die speciaal voor de scooter ontworpen zijn? Er zijn vele merken die winterbanden voor scooters fabriceren. We zetten er zoals beloofd een tiental op een rij.

  • Kenda:

Dit merk van winterbanden voor scooters staat aan de top als het op de prijs/ kwaliteitverhouding aankomt. De prijs van dit merk is zeer gunstig en je krijgt er veel kwaliteit voor terug. Het profiel is heel diep en rendeert al vanaf een buitentemperatuur van 7°C.

  • Anlas,

Het merk Anlas produceert winterbanden van hoge kwaliteit voor scooters. Deze winterbanden bewijzen hun degelijkheid in weersomstandigheden waarbij veel modder en sneeuw te pas komen. De prijs is ietsje minder gunstig dan deze van Kenda.

  • IRC

Ook dit bandenmerk is gespecialiseerd in winterbanden voor scooters. Het merk richt zich speciaal op scooters die gebruik maken van de lameltechniek. Dit merk biedt nog een goede prijs/ kwaliteitsverhouding, maar wordt al iets duurder dan de vorig merken.

  • Sava

Dit is een merk dat gespecialiseerd is in winterbanden voor zowel scooters als auto’s. De scooterbanden van dit merk onderscheiden zich door hun erg lage prijs die heel aanlokkelijk lijkt in verhouding tot de andere merken.

  • Vee

Vee is een Thaïs merk van scooterbanden. Thailand is een scooterland bij uitstek, dus het mag geen wonder zijn dat hier scooterbanden geproduceerd worden. Deze winterbanden vallen in de goedkope prijsklasse, maar zijn toch iets duurder dan andere merken.

  • Heidenau

Heidenau is een bekend merk voor scooterbanden. De winterbanden van dit merk bieden u zeker kwaliteit: deze winterbanden behoren tot de top en de prijs blijft betaalbaar, hoewel niet goedkoop.

  • Michelin

Michelin is waarschijnlijk het meest klassieke merk uit de lijst. Dit merk is wereldbekend. Ook als winterband voor scooters is dit merk zeer geschikt. Deze banden zijn kwaliteitsvol en betaalbaar.

  • Schwalbe

Dit merk van winterbanden voor scooters bevindt zich in de iets hogere prijsklasse. Maar u krijgt waar voor uw geld. Aan veiligheid mag een prijskaartje hangen!

  • Metzeler

Metzeler winterbanden voor scooters bieden u topkwaliteit. Hier hangt wel een prijskaartje aan dat voor sommigen misschien net iets te veel van het goede is. Voor de prijs van een winterband, kunt u er van een ander merk 3 tot 4 kopen.

  • Deestone

Deestone is een budgetmerk dat winterbanden voor scooters levert die voldoende veiligheid bieden om je veilig op de weg te voelen. Het is het goedkoopste merk en een aanrader voor wie weinig te besteden heeft.