Top 5 Zomerbanden voor de auto

Ook in de zomer zijn autobanden belangrijk. We hebben het vaak over winterbanden omwille van het slechte weer in de winter, maar we mogen niet uit het oog verliezen dat zomerbanden even belangrijk zijn dan winterbanden. Zeker wanneer we zorgeloos op vakantie willen vertrekken. We zijn allemaal vertrouwd met de grote merken van banden. Maar wat zijn nu echt de beste zomerbanden voor de auto?

Onze top 5 Zomerbanden voor de Auto

Alhoewel topmerken het altijd goed doen, zijn er ook andere merken waar je altijd op kunt rekenen! Laat je verrassen door onze top 5!

  • De Sailun Atrezzo ZSR

Van deze band had je misschien nog niet gehoord. Toch kwam deze als eerste uit de test. Daar is een goede reden voor: Sailun is een vrij jong Chinees merk dat toch al een stevige reputatie opgebouwd heeft. Deze banden blinken uit door stevigheid en kwaliteit in combinatie met een lage prijs. Daarom is het geen worden dat ze van de consument een welverdiende 4.27 op 5 krijgen.

  • Michelin Energy MXV4 Plus

Michelin is en blijft een topmerk. Daarom blijft het ook zo hoog in de ranking staan. Van alle bandenfabrikanten heeft Michelin de meeste prijzen bij de constructeurs gehaald. Racepiloten blijven op dit merk vertrouwen, dus waarom zou je dat ook niet doen? Deze band scoort op bijna alle punten en biedt een goede prijs – kwaliteit verhouding. Van de tevreden kopers kreeg hij alvast een goede 4.24 op 5.

  • General Tire Altimax Sport

Ook dit is een goed voorbeeld van een relatief nieuwe naam die meteen een goed rapport krijgt. Het merk General Tire valt positief op door een uitstekende wegligging. Dit is een Amerikaans merk met een ruim assortiment dat oog heeft voor technologische hoogstandjes. Alleen op sneeuw doet deze band het niet goed, maar dat is ook geen vereiste voor een zomerband. Van tevreden klanten kreeg hij 4.21 op 5. Hier doe je een goede koop aan!

  • Dunlop Sport BluResponse

Dunlop blijft een klassiek bandenmerk, dus het is geen wonder dat het in de top 5 van zomerbanden staat. Dit is een vertrouwde Britse fabrikant, en een absolute blijver. Deze zomerband scoort 4.20 op 5. Hier kun je op vertrouwen!

  • Goodyear Efficient Grip Performance
Ook dit merk is een klassieker en een kampioen voor wat betreft een goede wegligging. Ook bij een natte ondergrond blijft deze zomerband zijn werk doen. En dit is belangrijk, want ook in de zomer kan het regenen. Met 4.18 op 5 is dit een uiterst betrouwbare band. Ook deze band wordt van harte aanbevolen!