Top 5 zomerbanden voor de motor

Bij een motor is het net zoals bij een auto belangrijk dat volgens het seizoen het bandentype aangepast wordt. Dit komt niet alleen je rijcomfort, maar ook je veiligheid en de baanvastheid van je motor ten goede. Maar wat zijn nu de beste zomerbanden voor een motor? In de bestaande literatuur over zomerbanden worden zomerbanden voor auto’s oververtegenwoordigd. Hoe zit dat nu met zomerbanden voor de motor. Een top 5 kan wellicht meer helderheid brengen.

Zomerbanden voor de motor, niet zo eenvoudig

Zomerbanden voor de motor aanbrengen is even belangrijk als autobanden wisselen voor de zomer bij een auto. Toch is omtrent banden wisselen bij motoren weinig informatie te vinden, terwijl het toch gaat over een belangrijk aspect van veilig motorrijden.

Een Duits magazine voor auto- en motorsport besteedde er enige tijd geleden wel aandacht aan, maar was zo sluw om de bespreking van de resultaten niet zomaar online te zetten. Gelukkig was het mogelijk om de top 5 te reconstrueren aan de hand van verkoopscijfers en beoordelingen van tevreden klanten zodat we er hier een overzicht van kunnen geven.

Onze top 5 zomerbanden voor de motor

  • Continental ContiTrailAttack

Dit is de topper onder de zomerbanden voor motoren. Met een gemiddelde waardering van 4,2 sterren op 5 en een prijs van 76 euro per band is dit werkelijk een topper.

 

  • Michelin Anakee 2

Michelin is en blijft een topmerk. Deze stevige en gunstig geprijsde band doet het keurmerk Michelin alle eer aan, en kreeg van onze gebruikers een welverdiende quotering van 4,1 sterren op 5. Met 93 euro is dit een betaalbare band.

 

  • Metzeler Tourance Next

Metzeler is en blijft een gerespecteerd bandenmerk voor motoren en scooters. We kunnen er niet naast kijken. Deze band krijgt niet voor niets 4 sterren op 5 van de gemiddelde motorrijder die deze band kocht. Met een prijs van 111 euro is het de duurste band uit de top 5. Je krijgt wel waar voor je geld!

 

  • Metzeler Tourance

Dit is een topmerk dat gespecialiseerd is in banden voor motoren. Dat een zomerband van Metzeler in deze top 5 terechtkomt is dan ook geen wonder. Onze klanten vonden dit ook en gaven deze band 3,8 sterren op 5. Met 101 euro is deze band al een beetje duurder.

 

  • Bridgestone BW 502
    Alweer een zeer bekend merk van motorbanden. Deze band kreeg een verdiende quotering van 3,3 sterren op 5. Met een prijs van 98 euro is dit een goede prijs-kwaliteitverhouding.