Fietsvakantie Frankrijk

De tour de France spreekt wellicht tot de verbeelding van iedere wielerliefhebber. Frankrijk is een geliefd vakantieland, dus waarom zou je de twee niet aan elkaar koppelen en kiezen voor een fietsvakantie in Frankrijk?
Natuurlijk is niet iedereen een Quintana, een Contador, of een Wiggins, maar ook zonder doorgedreven training en talent, valt er in Frankrijk voor de fietstoerist heel wat te beleven. Voor wie de prachtige natuur op een trage manier wil ontdekken, is de fiets het uitgelezen vervoermiddel. Laten we eens nader bekijken waar je in Frankrijk allemaal naartoe kunt gaan.

Topbestemmingen voor een fietsvakantie in Frankrijk

Auvergne

Dit wordt vaak het echte Frankrijk genoemd. Dit is een rustige streek waar niet zoveel mensen wonen, en dus bij uitstek een streek om tot rust te komen. Tijdens je trips kun je overnachten op campings die geschikt zijn voor fietsers. Voor een fietsreis van 8 dagen betaal je ongeveer 295 euro per persoon.

Bourgogne

Dit is de wijnstreek langs de Loire. Ideaal voor wie van wijn houdt en van prachtige kastelen waar de Loirestreek zo bekend voor is. De fietspaden in deze streek zorgen ervoor dat je ook kinderen kunt laten meefietsen. Ook hier kun je voor de overnachtingen terecht in plaatselijke campings die aangepast zijn aan de noden van fietsers en gezinnen met kinderen.

Haut-Marne

Deze streek is vooral bekend omwille van de champagne die er gebrouwen wordt. Zo krijgt je fietsvakantie in Frankrijk meteen al een feestelijk tintje. Hier vind je pure klasse. Overnachten doe je hier niet in een tent maar in een chambre d’hôte. Uiteraard zijn fietsen en kinderen hier welkom. Vaak word je hier ontvangen door Nederlanders, dus kennis van de Franse taal is geen vereiste om hier te komen genieten!

Normandië

Normandië is geschikt als vakantiebestemming met de fiets voor zij die het liever een beetje dichter bij huis houden. Dit is een historische streek, met als hoogtepunt Rouen, bekend om de kerktorens en de kathedraal. Je kunt hier kiezen voor een fietstocht langs de vele abdijen en kiezen voor een overnachting op hotel. Hier kun je je lekker laten verwennen, en genieten van het landschap terwijl je aan het fietsen bent!

Vogezen

Ben je sportief aangelegd? Dan is mountainbiken in de Vogezen misschien de perfecte Franse fietsvakantie voor jou! Fietsen door een bergachtige streek is wellicht een hele uitdaging, maar tijdens deze fietsvakantie in Frankrijk, krijg je hiervoor heel wat mooie bezienswaardigheden terug! Overnachten doe je hier in een tot gastenverblijf omgebouwde boerderij.

Motorvakantie Frankrijk

Frankrijk is en blijft een populair vakantieland. We hoeven je niet te vertellen dat wie met de motor op vakantie gaat, hier nog veel meer van zal genieten van zijn vrijheid. Daarom is een motorvakantie in Frankrijk altijd een aanrader. Het is dan ook geen wonder dat een aantal touroperators zich gespecialiseerd hebben in motorvakanties in Frankrijk.

Sommige regio’s zijn beter geschikt om met de motor rond te trekken dan andere, daarom geven we je hier graag een overzicht van waar je in Frankrijk het best terecht kunt voor een motorvakantie. We kunnen je alvast vertellen dat er voor elk wat wils te vinden is: of je nu van de bergen houdt of van de zee, je kunt er altijd op vakantie met de motor.

Alpen

De Alpen zijn natuurlijk een klassieke vakantiebestemming. Maar met de motor? Dat moeten we eens van naderbij bekijken. De Alpen spreken tot ieders verbeelding. De grote bergen die we allemaal kennen vanuit de Tour De France, kunnen nu ook met de motor bedwongen worden. Afhankelijk van het reisbureau dat je contacteert, heb je de keuze uit diverse routes tussen de 200 en de 350 km

Cévennen

Dit is de streek van het Centraal Massief en de Gorges. Hier vind je vooral routes met veel bochten die we vooral willen aanraden aan de meer ervaren motorrijder. Wie het niet zo op bergen bekeken heeft, kan vanaf dit centraal gelegen stuk Frankrijk ook nog het zuiden bereikt worden. Wat dacht je van een trip naar Nimes of de Camargue?

Ardèche

Dit is de perfecte regio voor wie houdt van tourtrips langs heuvels en bossen. Zo vier je vakantie met de motor in Frankrijk! Tussendoor is het wel oppassen voor de haarspeldbochten. Dit is een zeer afwisselende streek: je vindt er zowel gorges als vergezichten.

Pyreneeën

Behalve bergen vind je in de Pyreneeën ook het land van de katharen. Deze religieuze orde ontstond in de 13de eeuw, en in de Languedoc die zich trouwens ook in de Pyreneeën bevindt, lag het thuisland van de katharen. Wie interesse heeft voor geschiedenis en kastelen, kan hier interessante tourtrips met de motor maken.

Corsica

Wat dacht je er van om Corsica met de motor te doorkruisen? Het eiland is net groot genoeg om met de motor op een week te doorkruisen. Zo kun je het helemaal leren kennen, en het is een prima idee voor een motorvakantie in een afgelegen deel van Frankrijk.

De Provence

De Provence is een bekende maar zeer diverse streek in het zuiden van Frankrijk. Uiteraard heb je al van de Mont Ventoux gehoord, maar je kunt ook steden zoals Arles of Avignon bezoeken. Keuze genoeg voor een motorvakantie in Frankrijk.

Waar let je op wanneer je een auto huurt?

Zelf de bestemming van je vakantie verkennen. Alles op je eigen wijze en zo enige plaatsen ontdekken. Dat is wat een huurauto tijdens je vakantie kan bieden.

Je kunt een auto huren voor de duur van heel de vakantie, maar je kan ook enkele dagen uitkiezen. Dat komt van pas wanneer je een bepaalde stad wilt bezoeken, maar op andere dagen gewoon wilt geniet van de zon aan het strand. Het is praktisch een auto te huren voor de hele tijd dat je ergens verblijft. Wanneer je aankomt, staat je auto al klaar, en kun je zo naar de bestemming van je vakantie. Ook wanneer je slechts een auto huurt voor een paar dagen, kun je er veel gemak aan hebben. En tips kun je aan de reisbegeleider vragen. Hij of zij kunnen je wel raad geven over bezienswaardigheden en wijzen op handige routes om met de auto te verkennen.

Wat moet ik in de gaten houden

 1. Lees de algemene voorwaarden
  Het is belangrijk dat je de voorwaarden van de autoverhuur kent. Je moet weten wat wel of niet verzekerd is zodat je niet voor voldongen feiten komt te staan.
 2. Kredietkaart
  Je moet een kredietkaart hebben om een auto te huren. Je creditcard is je waarborg, en daarom moet de creditcard van de chauffeur zijn.
 3. Je hebt toch wel je rijbewijs!
  Natuurlijk heb je dat, maar veel mensen vergeten het wel eens. Zeker als je het vliegtuig neemt, wil je het wel eens thuislaten. Paspoort, tickets en vouchers lijken voldoende, maar om met de auto te rijden heb je een liefst internationaal erkend rijbewijs nodig.
 4. Is de auto wel goed in orde?
  Alvorens te vertrekken op vakantie, doe je er goed aan na te kijken of je auto geen gebreken vertoont. Bij schade moet de verhuurder onmiddellijk verwittigd worden, en de gebreken moeten op papier gezet worden voor je met de auto vertrekt.
 5. Ga op reis met de juiste auto
  Ga je lange bergritten maken, of heb je enkel een stadswagentje voor boodschappen nodig? Kijk goed na welke auto je nodig hebt voor de vakantie. Hoeveel passagiers neem je mee? Met een groot gezin heb je een auto nodig waar meer dan 4 of 5 personen in passen!

Heb je al eerder een auto gehuurd? Was dat een positieve of negatieve ervaring? Wat zou je anderen aanraden?
Geef hierna je commentaar!

Waar op letten bij een autovakantie

De vakantie komt er weer aan. Omwille van de economische toestand, gebruiken we daar weer terug de auto voor. Maar dan zijn er andere dingen waarop we moeten letten: de kosten voor de betalende autowegen, de benzine of diesel en hoe dat allemaal heet in vreemde talen. Wie mobiel internet gebruikt, moet ook rekeningen houden met telefoon en internetkostenin het buitenland. We nemen alleen mee wat we nodig hebben, maar hebben we dan wel alles bij? Hoe moeten we een auto inladen? En hoe zit het met de caravan?

Betalen voor de snelweg

Wie door Frankrijk rijdt, gebruikt best de tolbadge. Wanneer je dit kleine apparaatje in de auto hebt, kun je snel de Franse tolhokjes voorbij en hoef je niet aan te schuiven. Je kan er ook mee terecht bij ongeveer 250 parkeerterreinen en -garages waar de tolbadge een betaalmiddel is.

Autobahnvignetten en milieusticker

In Oostenrijk en Zwitserland wordt een ander systeem gebruikt. Hier heb je een Autobahnvignet nodig om over de snelweg te mogen rijden. En in Duitsland bestaan in sommige steden milieustickers die je op je voorruit moet hebben. Het zijn allemaal regeltjes waar je op voorhand van op de hoogte moet zijn. En soms is het ook gewoon beter om zulke dingen op voorhand in huis te halen.

Verkeersinformatie

Verkeersinformatie: je kunt niet zonder. Je wilt weten waar er zich files zullen vormen en hoe de toestand nu is. Wegenwerken en toeristisch verkeer zorgen altijd wel voor files. Ook al is er in het eengemaakt Europa veel hetzelfde, verkeersregels kunnen wel eens verschillen van land tot land. De Europese Commissie heeft er nu een app voor voorzien.

Met de auto in de bergen

In de bergen is het altijd oppassen. Je wilt heelhuids aankomen. De banden zullen te lijden hebben, en de motor zal overwerken! Hou hier rekening mee, en neem voldoende pauze om te recupereren.

Heelhuids aankomen

Moet je lang reizen, dan moet je goed uitgerust zijn. Kinderen vervelen zich vlug en moeten bezig gehouden worden. Een airco kan wonderen doen bij warm weer. Pauzes zijn belangrijk. In Duitsland vind je rustplaatsen die uitgeprobeerd werden door de ADAC. De bevindingen werden online gezet, en iedereen kan ze raadplegen. Zoals altijd bespaart een goede voorbereiding u veel werk. Kijk de auto na voor u vertrekt. Zo hebt u de beste kans om goed aan te komen, en met een gerust hart van uw welverdiende vakantie te genieten.

 

Autovakantie Frankrijk

Hoewel het praktisch is om een georganiseerde reis te boeken, omdat je dan helemaal niks zelf hoeft te regelen, blijft het gewoon erg leuk om met de auto op vakantie te gaan. Frankrijk blijft een populair vakantieland dat zich uitstekend loont om met de auto te verkennen. Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je met de auto op vakantie gaat in Frankrijk.

De Franse verkeersregels

Frankrijk is een Europees land, en de meeste verkeersregels zijn gelukkig dezelfde als in Nederland. Toch zijn er een paar dingen waar je moet op letten omdat ze gewoon heel erg anders zijn dan bij ons. De Fransen houden heel erg veel van wijn. Of het hier mee te maken heeft, weten we natuurlijk niet, maar sedert enige tijd is het in Frankrijk verplicht om een alcoholtestkit in de auto te hebben. Deze verplichting geldt vanaf het moment dat je met de auto de Franse grens overrijdt. In Nederland hebben vele winkels daarmee rekening gehouden en zijn deze testkits ook verkrijgbaar. Los daarvan kun je ze in iedere Franse supermarkt kopen. Testkit gekocht? Laat de vakantie in Frankrijk beginnen!

De payage!

Nog iets typisch Frans waar je mee rekening moet houden voor je op autovakantie in Frankrijk gaat. Vele autosnelwegen zijn er betalend. Daar moet je wel op letten voor je een route uitstippelt. De meeste toeristen die kiezen voor een autovakantie maken in Frankrijk gebruik van binnenwegen. Daar zie je ook meer van Frankrijk, en zul je volgens ons ook meer genieten van het echte Franse vakantiegevoel!

Tips voor een autovakantie in Frankrijk

Azurenkust

De côte D’Azur blijft natuurlijk een topper. Je kunt er genieten van een verblijf in een luxecamping met meerdere zwembaden. Hier kun je echt genieten voor bijna geen geld! Een echte aanrader dus. Sommige campings maken gebruik van een professioneel animatieteam, zodat je je geen seconde hoeft te vervelen.

Provence

Dit is een andere populaire vakantiebestemming in Frankrijk waar je met de auto naartoe kunt. Ook hier vind je meerdere gezellige campings waar gezinnen met kinderen meer dan welkom zijn. Je kunt er kiezen tussen luxecaravans, appartementen of vakantiewoningen. Dit is een vaak bosrijke omgeving waar je kunt kiezen tussen bos en zee.

Languedoc

Ook dit is een mooie streek in het zuiden van Frankrijk en een goede bestemming voor een autovakantie. De campings in de streek richten zich op gezinnen met kinderen, en je hebt er de keuze tussen stacaravans, bungalows of appartementen.

Mogelijkheden genoeg voor een autovakantie in Frankrijk!

Top 5 Zomerbanden voor de auto

Ook in de zomer zijn autobanden belangrijk. We hebben het vaak over winterbanden omwille van het slechte weer in de winter, maar we mogen niet uit het oog verliezen dat zomerbanden even belangrijk zijn dan winterbanden. Zeker wanneer we zorgeloos op vakantie willen vertrekken. We zijn allemaal vertrouwd met de grote merken van banden. Maar wat zijn nu echt de beste zomerbanden voor de auto?

Onze top 5 Zomerbanden voor de Auto

Alhoewel topmerken het altijd goed doen, zijn er ook andere merken waar je altijd op kunt rekenen! Laat je verrassen door onze top 5!

 • De Sailun Atrezzo ZSR

Van deze band had je misschien nog niet gehoord. Toch kwam deze als eerste uit de test. Daar is een goede reden voor: Sailun is een vrij jong Chinees merk dat toch al een stevige reputatie opgebouwd heeft. Deze banden blinken uit door stevigheid en kwaliteit in combinatie met een lage prijs. Daarom is het geen worden dat ze van de consument een welverdiende 4.27 op 5 krijgen.

 • Michelin Energy MXV4 Plus

Michelin is en blijft een topmerk. Daarom blijft het ook zo hoog in de ranking staan. Van alle bandenfabrikanten heeft Michelin de meeste prijzen bij de constructeurs gehaald. Racepiloten blijven op dit merk vertrouwen, dus waarom zou je dat ook niet doen? Deze band scoort op bijna alle punten en biedt een goede prijs – kwaliteit verhouding. Van de tevreden kopers kreeg hij alvast een goede 4.24 op 5.

 • General Tire Altimax Sport

Ook dit is een goed voorbeeld van een relatief nieuwe naam die meteen een goed rapport krijgt. Het merk General Tire valt positief op door een uitstekende wegligging. Dit is een Amerikaans merk met een ruim assortiment dat oog heeft voor technologische hoogstandjes. Alleen op sneeuw doet deze band het niet goed, maar dat is ook geen vereiste voor een zomerband. Van tevreden klanten kreeg hij 4.21 op 5. Hier doe je een goede koop aan!

 • Dunlop Sport BluResponse

Dunlop blijft een klassiek bandenmerk, dus het is geen wonder dat het in de top 5 van zomerbanden staat. Dit is een vertrouwde Britse fabrikant, en een absolute blijver. Deze zomerband scoort 4.20 op 5. Hier kun je op vertrouwen!

 • Goodyear Efficient Grip Performance
Ook dit merk is een klassieker en een kampioen voor wat betreft een goede wegligging. Ook bij een natte ondergrond blijft deze zomerband zijn werk doen. En dit is belangrijk, want ook in de zomer kan het regenen. Met 4.18 op 5 is dit een uiterst betrouwbare band. Ook deze band wordt van harte aanbevolen!

Scooter huren in Nederland – Waar?

Waar kun je in Nederland een scooter huren?

Het lijkt eenvoudig: een scooter huren. Toch is het niet zo evident om in Nederland in iedere plaats of gemeente een scooter te huren. In toeristische centra zoals Amsterdam of Maastricht, of in een badplaats aan de kust, maak je veel meer kans om een scooter te kunnen huren dan in een willekeurige plaats in het binnenland.

Website voor scooterverhuur

Wanneer je totaal geen idee hebt, waar je een scooter zou kunnen huren, dan kun je terecht op deze website  waar je 40 adressen voor scooterverhuur vindt in Nederland. Wie op zoek is naar een landelijk netwerk voor scooterverhuur, vindt zeker zijn of haar gading op http://www.Huur-een-scooter.nl/ Deze site gaat verder dan het geven dan links naar scooterverhuurbedrijven, waarna je nadien zelf nog moet nakijken welke voorwaarden gehanteerd worden. http://www.huur-een-scooter.nl/ is handig omdat het om een landelijk netwerk gaat voor het huren van een scooter in Nederland, waarbij een uniforme dagprijs gehanteerd wordt van 25 euro. Op die manier weet je direct waar je aan toe bent, en wat je van een scooter huren in Nederland kunt verwachten.

De handigste website

Dit is volgens ons de handigste website om een scooter te huren in Nederland. Er wordt niet alleen een vaste dagprijs gehanteerd, maar je kunt ook gebruik maken van een landelijk netwerk dat de diensten aanbiedt van professionele dealers. Er wordt een dagprijs gehanteerd van 25 euro waarbij het aantal afgelegd kilometers onbeperkt is. Wat helemaal gemakkelijk is, is de haal en brengservice. Dat wil zeggen dat je zelfs de deur niet uitmoet om de scooter op te halen. Hij wordt namelijk aan de deur gebracht en opgehaald. Verder moet je je geen zorgen maken of de scooter wel in goede staat is. De scooters van de bedrijven die samenwerken met het landelijke netwerk zijn gegarandeerd in goede staat omdat gewerkt wordt met nieuwe scooters.

Nadeel

http://www.huur-een-scooter.nl/ lijkt een heel handige website. Toch konden we een voordeel bespeuren dat meteen ook een nadeel inhoudt. Alle scooters die via de website verhuurd worden, hebben een maximum snelheid van 25 km/ uur. Dat houdt in dat iedereen vanaf 16 jaar ermee mag rijden en dat je geen helm nodig hebt om een scooter te huren. Tegelijkertijd botsen we hier meteen op de beperking van de verhuurdienst: je kunt niet sneller rijden dan 25 km per uur. Verder merken we op dat de site vraagt dat je over een rijbewijs beschikt, terwijl dit voor een scooter met een maximumsnelheid van 25 km per uur in Nederland niet nodig is.

 

 

 

Vetste scootervakantielanden

 

Wie met de scooter op vakantie wil, kiest resoluut voor de vrijheid en om te reizen volgens het eigen ritme. Met de scooter kunt u gemakkelijk drukke snelwegen vermijden en pittoreske binnenroutes verkennen. Je kunt daarbij zo ver of zo dichtbij op vakantie gaan als je zelf maar wil. Hierna zetten we een paar mogelijkheden op een rijtje.

Nederland

U hoeft niet ver weg te gaan om met de scooter op vakantie te gaan. Nederland is een prima scootervakantieland. In Zeeland kun je met de scooter op reis en tegelijk een vakantiehuisje huren. Je komt zo gemakkelijker op plaatsen die niet met de auto te bereiken zijn, en je hebt geen last van het drukke verkeer dat anders een domper zet op het vakantieplezier. U kunt er met uw scooter terecht op de daarvoor uitgestippelde fietsroutes.

België

Ook in België zijn er mogelijkheden om met de scooter op vakantie te gaan. Waarom zou je niet eens een keertje met de scooter de Belgische kust verkennen? Of je kunt ook met een groep scooterenthousiasten de Belgische Ardennen intrekken en genieten van een van de vele campings

Frankrijk

Ook Frankrijk is een uitstekend scootervakantieland. Waarom niet kiezen voor een Vespa tourvakantie in Zuid-Frankrijk? Het is een originele manier om op uw eigen tempo de streek te leren kennen en onderweg kastelen en wijngaarden te bezoeken. U kunt er een echte beleefvakantie van maken en bijvoorbeeld ieder jaar terugkeren om een andere streek te ontdekken.

Spanje

Ook in Spanje kunt u met de scooter op vakantie. U kunt met de scooter de Costas verkennen of wat dacht u ervan van op vakantie te gaan naar Mallorca met de scooter? Het zijn slechts enkele opties die u hebt voor een scootervakantie in Spanje. Vraag meer informatie bij een gespecialiseerd reisbureau!

Italië

Italië is het Vespaland bij uitstek! Daarom is het ook niet verbazend dat het mogelijk is om hier een prachtige scootervakantie te beleven. Bijkomend kan de scooter een handig middel zijn om ingewikkelde en stresserende verkeerssituaties zoals deze in Rome te vermijden. Geniet meer van Italië en leer dit prachtige land per scooter kennen

Griekenland

Griekenland is net als Italië een prachtig land om met de scooter te verkennen. Wat u wel moet weten is dat scooters er in vele gevallen als motoren worden beschouwd. Daarom is het belangrijk om voor uw vertrek goed na te gaan of u wel over het juiste rijbewijs beschikt.

 

Wel of geen hageldak voor je caravan/ camper

 

Hagelgevaar

Uiteraard weten we allemaal dat hagel knap lastig kan zijn, zelfs wanneer we in een huis wonen. In 2014 kreeg heel Europa ten gevolge van de klimaatsverandering te maken met extreme hagelbuien en buiten proportioneel grote hagelbollen. Deze hebben toen veel schade aangericht aan auto’s, huizen en ook buitenstaande caravans.

Hoe neem je de beslissing om een hageldak te plaatsen?

We kunnen niet voor jou beslissen of dat het nodig is om je caravan uit te ruisten met een hageldak. In sommige situaties zal dit meer aangewezen zijn dan in andere. Om te kunnen uitmaken of een hageldak nodig is of niet, is het belangrijk om verschillende situaties op een rijtje te zetten.

Een caravan die binnen staat, of in een beschermde omgeving

Wanneer je caravan het grootste deel van het jaar binnen staat, lijkt een hageldak niet nodig. Wie er enkel met de caravan op uit trekt in de zomer, vindt waarschijnlijk dat een hageldak niet echt nodig is. Toch kan het verkeren. Hoewel hagel meestal in de winter voorkomt, weten we allemaal dat het ook in andere seizoenen kan voorkomen. Daarom kan het nooit kwaad om een hageldak te plaatsen. Het wordt ook aangeraden door verzekeringsmaatschappijen.

Afhankelijk van het seizoen

Het seizoen waarin je gaat kamperen, is belangrijk. Uiteraard gaan de meesten onder ons kamperen in de zomer. Toch zijn er mensen die er voor kiezen om in het najaar er met een caravan op uit te trekken. Vooral Polen en de Baltische staten zijn dan een populaire bestemming. Een hageldak is winterbestendig en aan te raden bij koudere temperaturen.

Wanneer de caravan buiten staat of op een vaste staanplaats op een camping…

Een groot aantal caravanbezitters kiest ervoor om niet met de caravan op pad te gaan, maar om naar de caravan toe te gaan. Dat houdt in dat de caravan dan dag in dag uit, jaar in jaar uit op de staanplaats staat of op de caravancamping. In dit geval heeft de caravan veel meer te lijden, en is een hageldak zeker aan te raden omdat dan het risico van schade door hagel veel groter is.

De verzekering

Sommige verzekeringsmaatschappijen zullen aanraden om een hageldak te plaatsen omdat dit schade aan de caravan kan voorkomen. Wij hebben vooralsnog nog geen verzekeringsmaatschappij gevonden waarbij het hageldak een vereiste was om een verzekering te kunnen nemen, maar het kan wel een stuk in de premie schelen!

Top 10 caravancampings in Frankrijk

 

De caravan blijft voor de Nederlander een van de favoriete manieren om op vakantie te gaan. Wie houdt er nu niet van dat gevoel van vrijheid en blijheid?

Toch is de plaats waar je je caravan parkeert om van je vakantie te genieten van groot belang. Ieder land biedt op dat vlak andere mogelijkheden. Laten we vandaag eens een kijkje nemen in Frankrijk!

Frankrijk het land van de talloze caravanmogelijkheden

De tijden van de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw, toen je je caravan gewoon langs de kant van de weg kon laten staan, zonder bekeurd te worden, is al lang voorbij. Het mag misschien wel een tijd van vrijheid, blijheid geweest zijn, maar vaak was toen de kans om overvallen te worden in het zuiden van Europa veel groter. Het is dan ook geen wonder dat caravancampings de afgelopen decennia een grote opmars kenden.

Wat zijn nu de beste caravanparkings in Frankrijk?

Momenteel zijn er talloze caravanparkings in Frankrijk. Laten we zeggen dat er in iedere regio of departement wel tientallen te vinden zijn. Hoe vind je dan de beste zowel qua comfort, veiligheid als prijs kwaliteit verhouding? Wanneer we een kijkje nemen op de ellenlange lijsten van caravanparkings in Frankrijk, dan is het onmogelijk om in een oogopslag te zeggen welke de beste is.

De Top 10 caravancampings in Frankrijk

Hoewel er op het eerste zicht dus geen doorkomen aan lijkt te zijn, kun je op FranceLoc.nl wel een top 10 van de beste caravancampings in Frankrijk vinden. Om deze op te stellen, werd gebruik gemaakt van een puntensysteem op basis van de beoordelingen door honderden gebruikers. Wanneer we de resultaten van het puntensysteem volgen komen we tot de volgende rangschikking.

 

 • Camping Paris Roussillon (Pyrenées Orientales) 8,9/10
 • Camping côte Fermeille Port la nouvelle (Languedoc Roussillon)  8,7/10
 • Les hauts de Ratebout (Dordogne) 8,6/10
 • Camping les Bousigues les Barcares (Languedoc Roussillon) 8,5/10
 • Forges (Vendée) 8,5/10
 • Les Plantas (Ardèche) 8,4/10
 • Camping La Bastide (Nîmes, Languedoc Roussillon) 8,4/10
 • Les Fumades (Cévennes) 8,3/10
 • Kervel (Finistère) 7,1/10
 • Camping Fredland Tournan en Brie (Ile de France – Seine et Marne) (6,7/10)

Waarde van de top 10

Welke waarde heeft de top 10 van de beste caravancampings in Frankrijk? De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat de waarde van zulk een rangschikking zeer relatief is. Ook vind je hier alle regio’s door elkaar. We kunnen ons voorstellen dat iemand die in Finistère op vakantie wil, weinig boodschap heeft aan het goede cijfer van een camping in de Pyreneeën. Daarom doe je er goed aan om ook campings binnen dezelfde regio met elkaar te vergelijken.