Waar let je op wanneer je een auto huurt?

Zelf de bestemming van je vakantie verkennen. Alles op je eigen wijze en zo enige plaatsen ontdekken. Dat is wat een huurauto tijdens je vakantie kan bieden.

Je kunt een auto huren voor de duur van heel de vakantie, maar je kan ook enkele dagen uitkiezen. Dat komt van pas wanneer je een bepaalde stad wilt bezoeken, maar op andere dagen gewoon wilt geniet van de zon aan het strand. Het is praktisch een auto te huren voor de hele tijd dat je ergens verblijft. Wanneer je aankomt, staat je auto al klaar, en kun je zo naar de bestemming van je vakantie. Ook wanneer je slechts een auto huurt voor een paar dagen, kun je er veel gemak aan hebben. En tips kun je aan de reisbegeleider vragen. Hij of zij kunnen je wel raad geven over bezienswaardigheden en wijzen op handige routes om met de auto te verkennen.

Wat moet ik in de gaten houden

 1. Lees de algemene voorwaarden
  Het is belangrijk dat je de voorwaarden van de autoverhuur kent. Je moet weten wat wel of niet verzekerd is zodat je niet voor voldongen feiten komt te staan.
 2. Kredietkaart
  Je moet een kredietkaart hebben om een auto te huren. Je creditcard is je waarborg, en daarom moet de creditcard van de chauffeur zijn.
 3. Je hebt toch wel je rijbewijs!
  Natuurlijk heb je dat, maar veel mensen vergeten het wel eens. Zeker als je het vliegtuig neemt, wil je het wel eens thuislaten. Paspoort, tickets en vouchers lijken voldoende, maar om met de auto te rijden heb je een liefst internationaal erkend rijbewijs nodig.
 4. Is de auto wel goed in orde?
  Alvorens te vertrekken op vakantie, doe je er goed aan na te kijken of je auto geen gebreken vertoont. Bij schade moet de verhuurder onmiddellijk verwittigd worden, en de gebreken moeten op papier gezet worden voor je met de auto vertrekt.
 5. Ga op reis met de juiste auto
  Ga je lange bergritten maken, of heb je enkel een stadswagentje voor boodschappen nodig? Kijk goed na welke auto je nodig hebt voor de vakantie. Hoeveel passagiers neem je mee? Met een groot gezin heb je een auto nodig waar meer dan 4 of 5 personen in passen!

Heb je al eerder een auto gehuurd? Was dat een positieve of negatieve ervaring? Wat zou je anderen aanraden?
Geef hierna je commentaar!