Welke Vespa kopen?

 

Een Vespa kopen, het blijft een droom voor velen. Dit is met de grootste waarschijnlijkheid de meest sierlijke van alle scooters. Wie van scooters en van mooie dingen houdt, die is waarschijnlijk al lang gevallen voor de charmes van de Vespa. Sommige Vespaliefhebbers zeggen trouwens dat het onbegonnen werk is om te zeggen welke Vespa nu echt de beste of de mooiste is … Toch zijn er een aantal praktische overwegingen die meteen al een aantal modellen uitsluiten van je Vespa – wenslijstje.

Is het een motor of een scooter?

Een aantal Vespamodellen zijn scooters die maximaal 40 km per uur rijden. Andere Vespamodellen, zoals alle modellen van meer dan 125 cc cilinderinhoud vallen in ieder geval af als scooters omdat het technisch en wettelijk gezien motoren zijn waarvoor je over een motorrijbewijs dient te beschikken om er te mogen mee rijden!

Heb je een scooterrijbewijs?

Wie over een scooterrijbewijs beschikt, kan met Vespamodellen rijden die tot 40 km/ uur halen. Wie geen scooterrijbewijs heeft, kan enkel met een Vespa rijden die maximaal 25 km per uur haalt. Hierbij is niet zozeer het model belangrijk (PK, LX of ET) maar de kracht van de motor.

Zonder scooterrijbewijs

De modellen Primavera en Sprint halen maximaal 25 km per uur en zijn dus ook geschikt voor wie geen rijbewijs heeft.

Welk model kiezen

Qua uitzicht zien de Vespa’s er dus vrij uniform uit, en maakt het niet veel uit welk model je kiest. Uiteraard gaan we er wel vanuit dat u voor uw lievelingskleur kiest. Rood, blauw, wit, beige, zwart en geel zijn veel voorkomende kleuren voor een Vespa. Qua stabiliteit wordt gezegd dat de Vespa vaak moet onderdoen voor andere merken, maar dit heeft echte liefhebbers nog nooit tegengehouden.

Automatische schakeling

Wie veel op weg is en graag comfortabel rijdt, zouden we wel een Vespamodel met automatische schakeling willen aanraden. Dit vergroot het rijcomfort aanzienlijk zodat je je aandacht meer op het verkeer kunt richten.

Zoveel Vespa’s zoveel smaken

Wanneer u eruit bent of u een lichte of zware scooter wilt kopen, dan heb je nog altijd de keuze tussen een heleboel Vespamodellen. Feit is dat iedere Vesparijder zijn eigen scooter de mooiste vindt, en dan is het moeilijk om een model aan te raden. Op Vespaforums kun je alles lezen over de voor en nadelen van verschillende modellen. Het is lectuur die we je zeker zouden willen aanraden en die je zeker kan helpen bij het kiezen van de Vespa die je wilt kopen.